Logo Logo

Christus is Koning Kerk
Protestantse Gemeente Slikkerveer

 

Raken…. Geraakt worden: bericht van overlijden

U kent mij inmiddels als een mens die weleens een traantje wegpinkt of volschiet…

Afgelopen week had ik zo’n moment bij het overlijden van Wim v.d. Werf. Hij was de eerste mens die ik persoonlijk leerde kennen hier in de omgeving. We ontmoetten elkaar ‘toevallig’ in het Maasstadziekenhuis vlak voor mijn bevestiging in de Christus is Koningkerk.

Het contact met hem en zijn vrouw bleef en samen werden ze lid van onze gemeente. Deze week, vlak voor zijn dood, nam ik afscheid van hem, ook weer in het Maasstadziekenhuis. Na drie jaar leek het wel of zo de cirkel rond was. Soms heb je dat ‘van die toevalligheden’. En wordt je op elkaars pad gezet. Wim’s aardse stem is verstomd maar zijn getuigenis blijft. Zondag zingen we ‘Op die dag’. Dat was Zijn vertrouwen, ook voor hem een plekje bij God. Ook Wim was een ‘geraakt mens…’.

Zijn uitvaart is woensdag 6 juli om 14.15 in het crematorium aan de Maeterlinckweg 101, 3084 KD Rotterdam. U bent daar van harte welkom. 

 

Bericht van overlijden

Op 17 juni jl. overleed op de leeftijd van 94 jaar Martha Kanters - de Ruiter . In het verleden was ze betrokken bij onze kerk maar de laatste jaren, mede vanwege haar gezondheid, was die betrokkenheid sterk verminderd. Als kerkenraad kregen we een mededeling dat ze was overleden en onze gemeente is verder niet betrokken geweest bij de uitvaart. De uitvaart heeft plaatsgevonden op 22 juni.

 

We leven mee met:

Jaap moest vrijdag een grote buikoperatie ondergaan waarbij schade die ontstaan was door voorgaande ziekteperiodes en operaties hersteld moest worden. Op het moment van schrijven weten we nog niet precies hoe een en ander verlopen is. 

De gezondheid van Ad is heel wankel. Naast zijn verwarring heeft hij ook last van zijn nieren die niet goed werken. Het vraagt erg veel zorg en dat geeft weer zorgen over de toekomst. 

Linda, Leo en Leni. Alle drie zijn ze getroffen door corona. Met name voor Linda een dikke tegenvaller omdat ze al zoveel te verduren heeft. 

 

Openluchtdienst 3 juli 2022

Aankomende zondag is er op het Koningsplein om 14.00 uur de jaarlijkse Openluchtdienst. Het thema is: “Een toekomst vol van hoop”. Gospelkoor Chananja werkt mee, we zullen bekende liederen zingen en ds. Gerard van de Wetering gaat voor. Het belooft een feestelijke en vrolijke dienst te worden. U komt toch ook? Neem iemand mee, er zijn geen drempels, geen deuren die je door moet, iedereen is welkom.

 

Jaarafsluiting met de jongeren

Zondag 3 juli willen we het jaar afsluiten met alle groepen bij elkaar, dus catechese, jeugdkerk en Jovo. We gaan lunchen aan het water. We nemen allemaal wat lekkers mee en sluiten zo het seizoen gezellig af. De jongeren worden om 11.30 uur verwacht aan het water bij de haven.

 

Laatste zondagsbrief voor de zomervakantie

Dit is de laatste zondagsbrief voor de zomervakantie. Op 26 augustus verschijnt de eerste zondagsbrief weer na de vakantie. Mochten er tijdens de vakantie dingen zijn die beslist niet kunnen wachten, kunnen wij dat uiteraard rondsturen.

 

Zingen in de zomer

In de zomer liggen de meeste activiteiten stil. Om elkaar toch te blijven ontmoeten is er gelegenheid om in de zomermaanden op woensdagavond te komen zingen. Vanaf 19.45 uur bent u van harte welkom in de Christus is Koning Kerk. Thee en koffie met koek staan voor u klaar. Het is informeel en gewoon bedoeld voor de gezelligheid en onderlinge bemoediging. Er wordt gezongen van 20.00 tot 21.30 uur. Voor informatie kunt u bellen met Peter van Leeuwen (0180-418753) of Coby de Man (0180-425738).

 

Liturgie zondag 3 juli 2022, aanvang 09.30 uur, ds. Gerard van de Wetering

Deze dienst is online te volgen via ‘kerkdienst gemist’ op onze site www.pgslikkerveer.nl

 

Mededelingen

In memoriam

We zingen: Lied 818 Opwekkingsliederen

Intochtspsalm: Psalm 87: 1 en 2

Bemoediging en groet

Gebed

Kinderprogramma

Kinderlied

We lezen: Handelingen 10: 1-23a

Opwekkingsliederen 167

We lezen: Handelingen 10: 23b-48

We zingen: Psalm 87: 3 en 4

Verkondiging

We zingen: Zingende Gezegend 199: 1 tm 6

We doen voorbede en we danken God

We zingen: LB voor de Kerken: Gz 474:1,2 en 3

Diaconaal bericht

Zingen: NLB: 426

Zegen

 

 Wilt u deze zondagsbrief ook digitaal ontvangen, mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.