Logo Logo

Christus is Koning Kerk
Protestantse Gemeente Slikkerveer

 

Ansichtkaart

In het verleden stuurden veel mensen vanaf hun vakantiebestemming een kaartje naar de ‘thuisblijvers’. Tegenwoordig appt iedereen met het thuisfront of maakt een reisverslag op bijv. “Polar Steps”. Je kunt live meebeleven wat mensen doen of bent binnen een paar uur op de hoogte. Ansichtkaarten worden dus zeldzamer, nog maar af en toe valt er eentje op de mat vanuit een vakantiebestemming.

Meestal stonden op die kaarten highlights: een mooi gebouw, iemand in klederdracht, een mooi landschap, of iets dergelijks. Een indruk van de plaats waar iemand verbleef. Een oord waar je zelf misschien nooit heen zou gaan of zou komen. De ontvanger van de kaart kon als het ware een beetje ‘meegenieten.’ “Groetjes uit Barcelona, shalom vanuit Jeruzalem, ciao vanuit Rome….

Nu was ik onlangs op een cursusdag voor predikanten en voorgangers.

En daar stelde iemand de vraag: “Is jouw leven een ansichtkaart van de stad waar je nog nooit geweest bent?” In de bijbel gaat het erover dat we “Hier geen blijvende stad hebben”. We verwachten Gods koninkrijk, Gods nieuwe hemel en aarde, “Gods blijvende stad”. Maar in het heden mogen we als gelovig mens al iets van die nieuwe hemel en aarde laten zien, iets van die blijvende stad mag doorklinken en doorschijnen in ons leven als we Jezus volgen. Wanneer mensen ons ontmoeten krijgen ze een indruk van wie God is, hoe groot Gods liefde is, wat Gods koninkrijk is. Bijvoorbeeld omdat de vruchten van de Geest in ons groeien (Liefde, blijdschap, vrede, goedheid, geloof, geduld, vriendelijkheid en andere vruchten).

Je leven als een ansichtkaart, een indruk, van de stad waar je nog nooit geweest bent….

“Wij hebben hier immers geen blijvende stad, wij kijken juist verlangend uit naar de stad die komt” Hebreeën 13: 14

Openbaring 21 en 22 schrijven ook over ‘ die stad’; het nieuwe Jeruzalem

 Ds. G. van de Wetering

 

We leven mee met:

Wilma heeft de eerste van haar chemokuur gehad. Dat viel nog niet mee. In de week erna voelde ze zich erg naar en futloos. Inmiddels gaat het wat beter. De komende weken moet ze er nog twee ondergaan en dan zal gekeken worden wat het resultaat is.

Marja is voor onderzoek naar Duitsland geweest en vrijdag 14 juni moest ze terug komen voor herplaatsing van lichaamseigen cellen. De behandelaars hebben haar goede hoop gegeven op tijd van leven en mogelijk zelfs een tot staan brengen van de ziekte.

Tineke onderging een heupoperatie en mocht na een kort verblijf in het ziekenhuis naar huis. De eerste dagen waren daar haar dochters om te zorgen maar inmiddels gaat het Tineke goed af om zich alleen te redden. We wensen haar een voorspoedig herstel toe.

Jan is vanuit de Elf Ranken opnieuw in Ridderkerk komen wonen. Hij woont in de Riederborg en mag van daaruit zelfstandig ook naar buiten. U kunt hem tegenkomen bij de koffiemiddag, in de kerk en hij was zelfs op de repetitie van het mannenkoor. Fijn voor hem dat hij opnieuw in vertrouwde omgeving kon komen wonen.

 

We zijn blij met:

De geboorte van Lieke Lena Noralina Nugteren, dochter van Martin en Danielle Nugteren-van Beek. Lieke is geboren in het Ikazia ziekenhuis, alles is goed met Danielle en haar dochter (en uiteraard ook met de vader). 

Alle examen kandidaten die afgelopen woensdag het verlossende telefoontje kregen dat ze geslaagd zijn voor hun eindexamen. Van harte gefeliciteerd!

Voor de leerlingen die nog een herexamen moeten doen of het volgend jaar nog een keer gaan proberen heel veel succes!

 

Fietstocht zondag 23 juni 2024

Op zondag 23 juni wordt er een fietstocht georganiseerd.  Het is een gezellige, mooie tocht door de polder van rond de 25 km. Deze keer fietsen we langs de Graafstroom (Alblasserwaard). Opgeven kan als gezin, groepje of individueel (Je wordt dan door ons in een groepje ingedeeld.)

De eerste groep vertrekt om 13.00 uur vanaf de Graaf Lodewijkstraat 12 (Bij Annette en Wouter).

Tijdens de route is er een stop, waar voor groot en klein wat te eten/drinken klaar staat en er even uitgerust kan worden. De 2e stop is weer in Hendrik-ido-Ambacht bij Dirk-Jan en Eveliene. Ook daar is iets te drinken en te eten. 

Er zijn geen kosten aan verbonden. De deelnemers worden kort voor 23 juni over de vertrektijd en het groepje waarmee ze fietsen geïnformeerd.

Je kunt je uiterlijk 14 juni a.s. mondeling of telefonisch aanmelden bij Eveliene Breugem (0636371448) of Annette Lodder (0631796298) of per email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ook hangt er in de kerk een lijst waar je je naam op kunt schrijven. Leuk als je meedoet!

 

Uitnodiging mannenavond 28 juni a.s.

Mannenavond 28 juni om 19.00 uur bij Wim v.d. Bogerd aan de J. van Ruisdaelstraat 13

Onder het genot van een hapje en een drankje. Mannen jullie zijn van harte welkom!!

Opgeven bij Annette Lodder 06-31796298 of Eveliene Breugem

06-36371448 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Zingen in de zomer

In de zomer liggen de meeste activiteiten stil. Om elkaar toch te blijven ontmoeten is er gelegenheid om in de maanden juni, juli en augustus op woensdagavond te komen zingen.

Vanaf 5 juni bent u elke woensdagavond vanaf 19.45 uur van harte welkom in de Christus is Koning Kerk. Houdt u van het zingen van opwekkingsliederen en gezangen bij piano- of gitaarmuziek, loop dan gerust eens binnen. Thee en koffie met koek staan voor u klaar.

Het is informeel en gewoon bedoeld voor de gezelligheid en ter onderlinge bemoediging. Er wordt gezongen van 20.00 tot 21.30 uur. Voor informatie kunt u bellen met Peter van Leeuwen (06-15630556) of Coby de Man (0180-425738).

 

Sing Inn Bolnes op 3 juli

De Sing Inn van woensdag 19 juni is verzet naar woensdag 3 juli, dat is de laatste van dit seizoen. Even bijpraten met wat lekkers, samen zingen en daarna een drankje, ieder die dat leuk lijkt, kan naar de Sing Inn op woensdag 3 juli komen in de Kerk aan de Maas, Pretoriusstraat 56 in Bolnes. Op het programma staan dan liederen over ‘Op reis gaan’, ze komen uit diverse bronnen.  Er zijn geen eisen vooraf aan zangkunst of koorervaring, het gaat om een gezellige sfeer, onderling contact en plezier. Het begint om 13.30 uur en sluit rond 15.45 uur. Aanmelding is niet nodig.

De coördinatie: Wim en Ria Keijzer, muzikale begeleiding op de piano door Jan van der Meer. Deelname is gratis, maar er staat wel een spaarpot voor een gift van wie het missen kan. Informatie bij Ria Keijzer, 06 50 22 82 50. Als vervoer een probleem is kunt u dat ook via dit nummer aangeven.

 

Diaconale collectebestemmingen:

16 juni :        De Vakantietas (IDB)

23 juni :        Mercy Ships

 

Bij de diensten

Komende zondag hoopt Ds. Christi Bartelink voor te gaan in ons midden. Ds. Van de Wetering mag dan voorgaan in de hervormde gemeente te Delft.

Ook volgende week zondag is Ds. Van de Wetering afwezig.

Dan is hij samen met zijn familie in de Vrije Evangelische Gemeente Goes waar zijn zoon Hessel, samen met zijn vriendin Tamar Openneer belijdenis doet. Hessel zal dan ook gedoopt worden. Mensen die dat willen zijn uiteraard van harte welkom om daar in VEG Goes aanwezig te zijn, de kerk staat aan de Tulpstraat 2 en de dienst begint om 10 uur. Ds. Broere (voorheen PKN predikant maar nu verbonden aan de VEG Goes) is de voorganger van dienst daar.

In onze gemeente gaat op die zondag 23 juni ds. Marianne Moerland voor.

En al helemaal vooruitlopend dan kijken we uit naar de dienst van 30 juni. Een kinderdienst met het kinderzangkoor De Parels. Die dienst gaat dan ook over Bidden. Neem je (klein)kind(eren) mee, en kom met zijn allen naar deze mooie dienst!

 

Liturgie voor zondag 16 juni 2024, voorganger Mw. Ds. Christi Bartelink, Ridderkerk

Deze dienst is online te volgen via ‘kerkdienst gemist’ op onze site www.pgslikkerveer.


Welkom

Psalm 27: 1,2, en 3 mijn licht, mijn heil

Votum en groet

HH 487 Verheug u wees blij

Gebed om ontferming

Loflied 869: 1,3,5 en 7 lof zij de Heer ons hoogste goed

Gebed

Kinderen gaan naar de nevendienst

Ezechiël 17: 22-24

Psalm 92: 1,3,7 en 8 waarlijk dit is rechtvaardig

Markus 4: 26-34

Lied 923: 1,2 en 3 wil je wel geloven dat het groeien gaat

Preek

Lied 755: 1,2 toch overwint eens de genade

Kinderen terug en kinderlied op de beamer

Gebeden

Collecte

HH 472: ga nu heen in vrede

Zegen