Logo Logo

Christus is Koning Kerk
Protestantse Gemeente Slikkerveer

 

Vette en magere jaren…..

In 1997 overleed onverwachts mijn oma. Mijn opa bleef ontredderd achter. Totaal van slag maar ook uit balans. Waar mijn oma op haar manier zijn pittige karakter wist in te tomen daar was na haar dood de rem bij mijn opa los. Het waren moeilijke jaren voor hem voordat ook hij heenging. Als je in die jaren bij hem op bezoek kwam dan stak hij altijd een kaars aan ter gedachtenis aan mijn oma. Hij miste haar. Op de uitvaart van mijn opa preekte ds. Cees de Jong (die in een ver verleden ook in Ridderkerk stond). Eén zin is mij bij gebleven: ‘Na zeven vette jaren braken er voor Jetze (mijn opa) zeven magere jaren aan’. En daarmee had hij het heel precies en fijnzinnig onder woorden gebracht. Zondag zal het in de dienst gaan over die vette en magere jaren. Actueel, ook gezien onze huidige leefwereld. Voordat die magere jaren aanbraken kreeg Jozef twee zoons. Hij gaf ze namen die betrekking hadden op ‘vergeten wat geweest is’ en op ‘verwachten wat nog komen gaat.’ Vooruit kijken! Dat hoort ook bij Avondmaal vieren: geloof belijden, gedenken wat Christus gedaan heeft maar ook verwachten wat Hij nog doen zal… Een toekomst vol van hoop.

 

We leven mee met:

Annie kwam tijdens een ritje met de bus ten val. Ze brak opnieuw een heup en moest worden geopereerd. De operatie is goed gelukt maar helaas kan ze niet meer goed lopen. Ze moest haar vertrouwde huis verlaten en is in de Meerweide gaan wonen.

Zondag jl. moest Jaap plotseling worden opgenomen vanwege een ontsteking/abces. In het ziekenhuis kon dat worden verholpen en in de loop van die dag kwam hij weer thuis. Jaap heeft nog een hele weg te gaan….. 

Marie is van haar vertrouwde plek in de Colignyflat boven de kerk tijdelijk verhuisd naar Zorgcentrum Schiehoven. Het was voor haar niet langer mogelijk thuis te blijven wonen.

 

Nieuwe ouderling

De kerkenraad heeft Anja de Geus bereid gevonden om als notulist de kerkenraad te komen versterken. Ze zal dit gaan doen als ouderling. Op 16 oktober, indien er geen bezwaren worden ingediend, zal zij in het ambt als ouderling worden bevestigd.

 

Schoenendoosactie

Na het grote succes van vorig jaar doen wij ook dit jaar weer mee als kerk met de schoenendoosactie.

In de bijlage vindt u alle informatie erover. Inleverdata zijn 22 oktober, 30 oktober en 6 november.

Ontzettend leuk dat we dit weer met elkaar mogen oppakken.

 

Jeugdkerk

A.s. zondag is er weer jeugdkerk voor jongeren van 12 t/m 17 jaar. Jeugdkerk begint om 09.30 uur. We verzamelen eerst even in de KND-ruimte en gaan om half 10 de consistorie in.

Geïnspireerd door de 5G’s van de preek van vorige week, gaan wij met de jongeren aan de slag hoe zij de PR van onze kerk zouden doen.

G            Geloven in Jezus

G            Gezellig

G            Goede zorg

G            Genade

G            Gebed

 

Zondag 25 september 2022, aanvang 09.30 uur, voorganger: ds. Gerard van de Wetering

Viering Heilig Avondmaal

Deze dienst is online te volgen via ‘kerkdienst gemist’ op onze site www.pgslikkerveer.nl

 

Mededelingen

We zingen: Psalm 97: 1,3 en 6

Bemoediging en Groet

Bundel van Joh. de Heer Lied 57: 1 en 2

Gebed

We zingen: NLB: 166B: 4 en 5

Kinderen mogen naar de kindernevendienst

Enkele inleidende woorden bij de Bijbellezingen

We lezen: Genesis 41: 8-16

We zingen: Psalm 42: 7

We lezen: Genesis 41: 25-52

We zingen: Psalm 72: 5 en 6

Verkondiging

We zingen: “U nodigt mij aan tafel”: lied 737 Opwekkingsliederen

Kinderen komen terug

Tijdens de viering van het Avondmaal zingen we:

Lied 405 NLB: 1 en 4

Lied 377 NLB: 1,2 en 5

We bidden en danken

Diaconaal filmpje

We zingen: “Toekomst vol van hoop”

Zegen

 

Wilt u deze zondagsbrief ook digitaal ontvangen, mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.