Logo Logo

Christus is Koning Kerk
Protestantse Gemeente Slikkerveer

 

Nee, het is niet een afkorting van een bank of verzekering…

Het is een afkorting die voorkwam in het liedje dat Djuseppe Toet had uitgekozen om tijdens zijn doopdienst te laten horen: You put faith in people, I put mine in G-O-D, just got five missed calls on Sunday, don’t you know I’m on DND” (Jij vertrouwt op mensen, Ik op God, ik had zondag vijf gemiste oproepen op mijn telefoon, weet je niet dat ik die op DND heb staan?)

Ik moest het opzoeken. DND is een afkorting van “Do Not Disturb”. Niet storen….. Een stand die je op je mobieltje kunt instellen als je niet gestoord wilt worden. Op zondag wil ik niet gestoord worden…. en vijf gemisten oproepen, het zal wel, zondag is voor God.

Het deed me denken aan een verhaaltje over bisschop Desmond Tutu. Hij was een belangrijke persoon in Zuid Afrika, zowel religieus als politiek. Er kwamen journalisten bij hem langs en die wilden hem spreken. Ze hadden geen afspraak gemaakt. Iemand van de staf van bisschop Tutu deed de deur open en zei dat ze binnen mochten komen maar wel moesten wachten. Want: “De bisschop was aan het bidden”. Do not disturb…. niet storen.

Tijd met God doorbrengen, bijbellezen, bidden, nadenken, naar muziek luisteren, of op wat voor manier dan ook…. Do not disturb…. Ik wil even niet gestoord worden, ik ben druk bezig…

Nog niet zo gek die rap-liedjes van de nieuwe generatie mensen. Op zondag, en op momenten dat je met je geloof bezig bent: “Do not disturb”….

Onze tijd is een tijd van afleiding….. hoe heilzaam is het dan om juist DND tijd in te bouwen!

 

Ds. Gerard van de Wetering